Mediation in Den Haag bij het bemiddelen van conflicten

Bel ons 085-4011595

Mediation Den Haag

Naast het inschakelen van een advocaat bij het oplossen van conflicten of geschillen met zakelijke partners, familie, enzovoorts, kunt u de hulp van een mediator inschakelen. Voor mediation in Den Haag bent u bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres! Onze mediator kan u en de andere betrokken partijen in een conflict helpen met het vinden van een juiste oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden. Zeker in een familieruzie of echtscheiding biedt een mediator vaak een persoonlijkere aanpak dan een advocaat, wat in dergelijke situaties als fijner wordt ervaren. Wij adviseren u graag over wat in uw situatie het beste is: een mediator of een advocaat.

Onpartijdige bemiddeling met mediation in Den Haag

Mediation in Den Haag dient als een laagdrempelige, onpartijdige bemiddeling in conflicten en geschillen tussen partijen. Een mediator, die de mediation begeleidt, kan een van de betrokken partijen een duwtje in de rug geven om sneller tot een passende oplossing te komen. Zeker bij familieruzies en echtscheidingen kunnen emoties een rol gaan spelen, wat het vinden van een passende oplossing moeilijker maakt. Juist in deze situaties is mediation vaak de juiste werkwijze om tot een oplossing te komen. Een mediator zal zich altijd onpartijdig opstellen in conflicten.

Verschil mediation en hulp van een advocaat

Het voornaamste verschil tussen het werk van een mediator en een advocaat is de persoonlijkere manier van werken door een mediator. Daarbij zal een mediator nooit partij kiezen in een conflict, wat een advocaat vanzelfsprekend wel doet. Tot slot kan een mediator u niet helpen, wanneer een conflict onoplosbaar is met een onpartijdige bemiddelaar. Zo zal een mediator niet helpen bij een rechtszaak of het komen tot een schikking, hiervoor heeft u een advocaat nodig. Mocht mediation niet het beoogde effect opleveren, vindt u bij ons advocatenkantoor in Den Haag een advocaat die u kan helpen bij een eventuele rechtszaak.