Strafrechtadvocaat in Den Haag nodig? Bel ons!

Bel ons 085-4011595

Strafrechtadvocaat Den Haag

Alles wat wel en niet mag in Nederland is vastgelegd in het Nederlands strafrecht, wat onder meer de politie probeert te handhaven. Wanneer u een van de in het strafrecht vastgelegde regels overtreedt kunt hier een boete of dagvaarding voor krijgen. Dit hangt voornamelijk af van de ernst van uw overtreding. In het geval van een dagvaarding dient u zich voor de rechtbank te verantwoorden. Om u in een dergelijke situatie bij te staan, biedt ons advocatenkantoor u een strafrechtadvocaat in Den Haag en omgeving.

Werk van een strafrechtadvocaat in Den Haag

Een strafrechtadvocaat in Den Haag helpt u bij het beschermen van uw rechten en bij het verlagen van uw straf, waar mogelijk. Als u bijvoorbeeld onschuldig bent, zal een strafrechtadvocaat dit kenbaar proberen te maken aan de rechter en pleiten dat u vrijgesproken moet worden van een overtreding van het strafrecht. Andersom zal een advocaat zijn of haar best doen om uw straf zo laag mogelijk te houden, wanneer u wel schuldig blijkt te zijn. Waar het bij veel andere conflicten mogelijk is om een schikking te treffen met een wederpartij, kan dit vaak niet bij het overtreden van het strafrecht. U heeft immers de overheid als wederpartij tegenover u staan, waarmee niet onderhandelt kan worden over een schikking. De hulp van een advocaat is daarom al snel gewenst in een dergelijke zaak!

Overige zaken voor een strafrechtadvocaat

Niet alleen bij het overtreden van het Nederlands strafrecht kan een advocaat gewenst zijn, ook als u bijvoorbeeld bent opgelicht en geld terug wil eisen. Een advocaat behartigt in dit geval uw belangen en zal nu wel proberen een schikking te treffen met de wederpartij. Als deze hier niet mee akkoord gaat, kunt u een wederpartij voor de rechtbank dagen. De advocaat in Den Haag staat u daarin bij, om de zaak in uw voordeel uitgesproken te krijgen.